lørdag 19. september 2009

En spade er en spade

Dagbladet.no har lagt ut en artikkel om en formentlig tagger som drepte to og skadet åtte personer i Mexico City. Tittelen lyder: "Her dreper taggeren Felipe (38) politimenn på T-banen".

Etter å ha lest artikkelen (og sett video), er det åpenbart at "taggeren Felipe (38)" later til å være en mann mer opptatt av indre demoner, enn spraybokser, dyser og wholecars. En sak som i utgangspunktet ikke har noe å gjøre med tagger-/graffitikultur har (nokså uelegant) blitt vinklet dithen.

Senere har også TV2.no og VG.no publisert artikler på samme sak. Begge nettsteder omtaler konsekvent den 38 år gamle mannen som tagger. CNN har på sin side kun én gang brukt ordet graffiti i sin artikkel (graffiti har en bredere betydning i bl.a. USA), og gir med utsagnet "..he may suffer from mental illness" et mer nyansert bilde av hva for en person som utførte handlingen. I Norge er tagger en snever betegnelse, som ikke bør brukes om alt og alle som velger å rable noen ord på offentlig eiendom.

For øvrig, en sak som derimot har å gjøre med tagging, er den nylig avsagte dommen mot en mann i 20-årene fra Oslo, som sto tiltalt for (blant annet) å ha knivstukket en mann som ga ham tilsnakk for tagging. For dette fikk mannen i 20-årene 18 måneder i fengsel.

1 kommentar:

  1. Jeg har aldri skjønt denne sykelige trangen til å spraymale vegger. Hvilke sinnsforvirrede mennesker føler denne trangen så sterk at de er villig til å ty til vold bare for å få fortsette å gjøre det?

    Mange rare mennesker...

    SvarSlett